De Groessense Omdracht, 16 juni

In het kader van de nieuwe wetgeving op het gebied van Privacy hebben wij als Schutterij EMM Groessen vastgelegd hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Onze Privacy Policy kun je vinden op de pagina Privacy
Privacy Statement Schutterij EMM Groessen
volg ons op Facebook
Europees Schutters Treffen, Leudal, 17 - 19 aug. 2018
Het Europees Schutterstreffen is een feest van verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. Dit jaar was dat in het Midden-Limburgse Leudal van 17 - 19 augustus. 12000 deelnemers uit 12 landen vierden een kleurrijk, bourgondisch feest. De foto’s zie je hier.

Nieuwjaarsreceptie, 13 januari:

Op zondagmiddag 13 januari was er de gezellige nieuwjaarsreceptie in het Schuttershuis. Voorzitter John de Lorijn memoreerde de belangrijkste prestaties van het afgelopen jaar, waaronder de goed presterende jeugd-vendeliers en onze “beste commandant” Cor Bolder, en blikte vooruit, zelfs al naar 2020, wanneer we 125 jaar bestaan en ter gelegenheid daarvan een concours zullen organiseren. De foto’s van deze receptie vind je door hier te klikken.

Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen, Wehl, 31 maart:

Tijdens de Schuttersavond, op zaterdag 23 maart, zijn de volgende mensen extra in het zonnetje gezet: Johnny Lentjes: 40 jaar functiebekleder Remco Bolder: 25 jaar functiebekleder Bert-Jan van Mierlo: 25 jaar functiebekleder Richard van Onna werd als aftredend penningmeester hartelijk bedankt voor zijn voortreffelijk werk van de afgelopen jaren en Henry Roordink werd geinstalleerd als zijn  opvolger. Het Koningspaar mocht het (nieuwe) blijvende aandenken aan hun koningsjaar in ontvangst nemen en vervolgens was het tijd om te dansen en te feesten. De foto’s van dit feest vind je door hier te klikken.

Schuttersavond, 23 maart:

Het Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen werd dit jaar georganiseerd door de Schutterij “De Eendracht” uit Wehl. Tijdens dit kampioenschap zijn door onze Vendeliers de volgende prijzen behaald: Junioren Klassiek, Superieure B: Eerste prijs Senioren Klassiek, Superieure A: Eerste prijs Een mooie prestatie! De foto’s van deze dag vind je door hier te klikken.
Koningsdag begon in Duiven helaas met regen. Na de aubade en de Vendelhulde klaarde het tijdens het defile al wat op en gelukkig was het tijdens de serenade en de vendelhulde voor het Kindercomité in Groessen droog. Uiteindelijk toch een geslaagde Koningsdag met gezellige, vrolijke en kleurrijk versierde mensen. De foto’s van deze dag vind je door hier te klikken.

Koningsdag Aubade en Serenade kindercomite, 27 april

Hemelvaarts fietstocht, 30 mei

Kringdag “de Achterhoek”, Lievelde, 2 juni

De Kringdag van de Achterhoek was heerlijk zonnig, maar ook erg warm. Gelukkig mocht er “in zomertenue” worden gelopen en werd er goed gezorgd voor water onderweg. Aan het eind van de dag werd er nog een spectaculaire demonstratie “acrobatisch vendelen”gegeven. Voor de foto’s klik hier. Tijdens dit concours hebben we de volgende prijzen behaald: 1e prijs marcheren: 147 punten, met promotie naar Superieure B klasse 1e prijs defilé (Superieure A klasse): 161 punten 2e prijs bielemannen: Willy van de Crommenacker 1e prijs kruisboog (B-klasse): 167 punten 2e prijs pistool (A-klasse): 168 punten 3 e  prijs geweer (A-klasse): 170 punten 4 e  prijs jeugd schieten 2e prijs vendelen junioren (Superieure A klasse) 17,5 punten 1e prijs vendelen senioren (Superieure A klasse) 18,5 punten
Op Hemelvaartsdag is de gezellige puzzel-fietstocht gehouden. Voor de foto’s klik hier.
Ter gelegenheid van hun 125 jarig bestaan organiseerde Schutterij EMM uit Ooy  de Kringdag van de Liemers. Het concours verliep in een gezelige, ongedwongen, “knusse”sfeer. En gelukkig wachtte de donderbuien tot het concours was afgelopen. Voor de foto’s klik hier. We waren ook zeer succesvol tijdens dit concours. We hebben de volhgende prijzen behaald: 1e prijs marcheren (Ere afdeling): 138 punten 1e prijs defilé (Superieure A klasse): 186 punten 1e prijs bielemannen: Willy van de Crommenacker 1e prijs kruisboog (B-klasse): 176 punten 2e prijs pistool (A-klasse): 157 punten 1e prijs vendelen junioren (Superieure A klasse) 2e prijs vendelen senioren (Superieure A klasse) Wisselbeker korpsschieten, voor het hoogst aantal punten totaal Wisselbeker jeugd vendeliers, voor het hoogst aantal punten in overwaardering

Kringdag “de Liemers”, Ooy,19 mei

Het zomerconcert van de drumfanfare is dit jaar op een speciale lokatie gehouden: bij het fruitbedrijf van de familie Wolters: “de Stokhorst”. Het was nog even spannend met het weer: het heeft de dagen ervoor flink gestormd en het leek verstandig om het concert niet in de boomgaard te houden en uit te wijken naar de sfeervolle oude fruitschuur. Gelukkig bleef het ‘s avonds wel droog zodat toch iedereen kon genieten van een mooi en gezellig zomeravond concert. Ook zijn nog enkele mensen in het zonnetje gezet als dank voor bijzondere prestaties of omdat ze helaas afscheid nemen van de drumfanfare. De foto’s van dit concert vind je door hier te klikken.

(Fr)uit concert Drumfanfare

op de “Stokhorst”, 8 juni

Tijdens de Groessense Kermis is op maandag 16 sept.

Johnny Raasing tot nieuwe koning van EMM Groessen

geinstalleerd. De nieuwe koningin is Renate Godschalk.

Vogelknuppelen voor de Dames: 5e prijs: staart: Marissa Seegers 4e prijs: vleugel: Angela Hermsen 3e prijs: vleugel: Lyn den Balvert 2e prijs: kop: Noelle Bus 1e prijs: romp: Nynke Kemper Gelukskaart schieten: Nieuwe fiets van “Van Ussen Tweewielers” gewonnen door: Marika Zweers Erebogen: 3e prijs, 374 pt. Commenderijstraat, onderwerp: Koningsparen 2e prijs, 390 pt. Helhoek, onderwerp: Koningsschieten 1e prijs, 397,5 pt. Diesfeldt, onderwerp: Nieuwe bestemming kerk De foto’s van de Kermis kun je vinden via het Foto-Album.
Op zondag 16 juni is de Groessense Omdracht gehouden. Naast Schutterij EMM Groessen werd ook deelgenomen door St Andries, KDO, het Herenkoor (tijdens de mis) en In Between. Het was dit jaar de laatste keer dat de Omdracht op deze traditionele manier gehouden wordt. Het is nog niet duidelijk hoe de Omdracht volgend jaar vorm zal worden gegeven. De foto’s van de Omdracht vind je door hier te klikken.

De Groessense Omdracht, 16 juni

Verder zijn de volgende prijzen gewonnen: