Federatieve Schuttersdag Pannerden, 9 september:

In het kader van de nieuwe wetgeving op het gebied van Privacy hebben wij als Schutterij EMM Groessen vastgelegd hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Onze Privacy Policy kun je vinden op de pagina Privacy
Privacy Statement Schutterij EMM Groessen
volg ons op Facebook
DAS Groessen op 24 juni 2018
DAS Groessen, een manifestatie waarop heel Groessen zich presenteerde. Meer dan 80 deelnemers toonden wat ze in hun mars hebben met optredens, demonstraties, kraampjes en activiteiten voor de bezoekers. De opening werd op traditionele wijze verzorgd door de Schutterij door het doorhakken van een barricade. De drumfanfare van Schutterij EMM trad twee keer op het podium op en de hele dag werd er door de bezoekers enthousiast gebruik gemaakt van de mogelijkheid om kennis te maken met vendelen, schieten, marcheren, barricades hakken en muziek maken. Op het eind van de dag konden de nieuwe DAS-Groessen-jeugd-Koning, de DAS-Groessen-Koningin en de DAS-Groessen-Koning gehuldigd worden. Het was een geslaagde, druk bezochte en gezellige dag. Voor de foto’s, klik hier.
Tijdens de Federatieve Schuttersdag bij Schutterij Claudius Civilus te Pannerden op 9 september zijn de volgende prijzen behaald: Marcheren: 1 e  prijs Defileren: 2 e  prijs Vendelen senioren: 1 e  prijs Vendelen junioren: 1 e  prijs Pistool schieten: 2 e  prijs Kruisboog schieten: 1 e  prijs Druma (drumfanfare): 2 e  prijs Bielemannen: Willy van de Crommenacker: 2 e  prijs Commandant: Cor Bolder uitgeroepen tot ‘Beste Commandant’ Klik hier voor de foto’s
Europees Schutters Treffen, Leudal, 17 - 19 aug. 2018
Het Europees Schutterstreffen is een feest van verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. Dit jaar was dat in het Midden-Limburgse Leudal van 17 - 19 augustus. 12000 deelnemers uit 12 landen vierden een kleurrijk, bourgondisch feest. De foto’s zie je hier.
Tijdens de Groessense Kermis is op maandag 17 september Albert Verweijen tot nieuwe koning van EMM Groessen geinstalleerd. De nieuwe koningin is Nelly de Man.
Prijsschieten dames                       Prijsschieten heren 1 e  Ilse Derksen 1 e  Chris Bouwman 2 e  Willy Gertsen 2 e  Harry Derksen 3 e  Anita Vis 3 e  Patrick Bolder Gelukskaart schieten Nieuwe fiets van “Van Ussen Tweewielers” gewonnen door: Thijs Zweers Vogelknuppelen 1 e  (romp) : Nienke Eggink 2 e  (kop) : Miriam Holland 3 e  (vleugel) : Lynn den Balvert 4 e  (vleugel) : Elke van Onna 5 e  (staart) : Jeny van Leur Erebogen 1 e  , 346 punten : Diesfeldt, onderwerp : gezamenlijke passie Kermis vieren 2 e  , 331,5 punten : Den Oldenhoek- Schralewei, onderwerp : subsidie 3 e  , 323 punten : De Helhoek, onderwerp: spookachtig De foto’s van de Kermis kun je vinden via het “Foto Album”.

Foto Koningsparen van Gelderland, 28 oktober:

Op 13 oktober vond het Bielemantreffen plaats. Het werd georganiseerd door Schutterij “Sint Antonius”uit Nieuw Dijk. Frans Jansen behaalde de 5e plaats. De foto’s van dit treffen zijn hier te bekijken.

Bielemantreffen, Nieuw Dijk, 13 oktober:

“De Gelderlander” heeft op zondag 28 oktober alle koningsparen van Gelderland uitgenodigd om met zijn allen op de foto te komen. De lokatie was het openluchtmuseum in Arnhem. Het resultaat was te zien in “De Gelderlander”van maandag 29 oktober. Om deze foto van Theo Kock te bekijken, samen met enkele foto’s van “the making of”, kun je hier klikken.

Verder zijn de volgende prijzen gewonnen:

Uitreiking Wisselprijzen Federatie, 29 november:

Donderdagavond 29 november heeft EMM Groessen tijdens de vergadering van Federatie “Sint Hubertus” een tweetal wisselprijzen in ontvangst mogen nemen voor de prestaties tijdens de concoursen van het afgelopen jaar: 1. Een wisselbeker voor het hoogst aantal behaalde punten in overwaardering voor onze Junior Vendeliers. Amy Verweijen heeft deze trofee met oorkonde namens de Junior Vendeliers in ontvangst genomen. 2. De “Jaap van den Berg” wisselprijs voor onze commandant Cor Bolder, voor zijn benoeming tot beste commandant tijdens het laatste Federatieve concours. Ga voor de foto’s van deze uitreiking naar het fotoalbum:

Activiteiten 2019

De activiteiten voor het nieuwe jaar zijn weer ingepland. Ga voor het overzicht naar “Activiteiten Schutterij”.
De Drumfanfare heeft op vrijdag 14 december een sfeervol Eindejaarsconcert gegeven. De jeugd verzorgde vele solo’s en de HaFa diploma’s zijn uitgereikt: HaFa A: Koen Putman HaFa B: Siebe Lentjes, Guus Willemsen, Desi Wilting, Sem Verweijen. Voor de foto’s: zie het Fotoalbum

Nieuwjaarsreceptie, 13 januari:

Eindejaarsconcert, 14 december:

Op zondagmiddag 13 januari was er de gezellige nieuwjaarsreceptie in het Schuttershuis. Voorzitter John de Lorijn memoreerde de belangrijkste prestaties van het afgelopen jaar, waaronder de goed presterende jeugd-vendeliers en onze “beste commandant” Cor Bolder, en blikte vooruit, zelfs al naar 2020, wanneer we 125 jaar bestaan en ter gelegenheid daarvan een concours zullen organiseren. De foto’s van deze receptie vind je door hier te klikken.

Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen, Wehl, 31 maart:

Tijdens de Schuttersavond, op zaterdag 23 maart, zijn de volgende mensen extra in het zonnetje gezet: Johnny Lentjes: 40 jaar functiebekleder Remco Bolder: 25 jaar functiebekleder Bert-Jan van Mierlo: 25 jaar functiebekleder Richard van Onna werd als aftredend penningmeester hartelijk bedankt voor zijn voortreffelijk werk van de afgelopen jaren en Henry Roordink werd geinstalleerd als zijn  opvolger. Het Koningspaar mocht het (nieuwe) blijvende aandenken aan hun koningsjaar in ontvangst nemen en vervolgens was het tijd om te dansen en te feesten. De foto’s van dit feest vind je door hier te klikken.

Schuttersavond, 23 maart:

Het Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen werd dit jaar georganiseerd door de Schutterij “De Eendracht” uit Wehl. Tijdens dit kampioenschap zijn door onze Vendeliers de volgende prijzen behaald: Junioren Klassiek, Superieure B: Eerste prijs Senioren Klassiek, Superieure A: Eerste prijs Een mooie prestatie! De foto’s van deze dag vind je door hier te klikken.
Koningsdag begon in Duiven helaas met regen. Na de aubade en de Vendelhulde klaarde het tijdens het defile al wat op en gelukkig was het tijdens de serenade en de vendelhulde voor het Kindercomité in Groessen droog. Uiteindelijk toch een geslaagde Koningsdag met gezellige, vrolijke en kleurrijk versierde mensen. De foto’s van deze dag vind je door hier te klikken.

Koningsdag Aubade en Serenade kindercomite, 27 april

Het zomerconcert van de drumfanfare is dit jaar op een speciale lokatie gehouden: bij het fruitbedrijf van de familie Wolters: “de Stokhorst”. Het was nog even spannend met het weer: het heeft de dagen ervoor flink gestormd en het leek verstandig om het concert niet in de boomgaard te houden en uit te wijken naar de sfeervolle oude fruitschuur. Gelukkig bleef het ‘s avonds wel droog zodat toch iedereen kon genieten van een mooi en gezellig zomeravond concert. Ook zijn nog enkele mensen in het zonnetje gezet als dank voor bijzondere prestaties of omdat ze helaas afscheid nemen van de drumfanfare. De foto’s van dit concert vind je door hier te klikken.

(Fr)uit concert Drumfanfare op de “Stokhorst”, 8 juni