Europees Schutterstreffen Leudal 2018 17, 18 en 19 augustus Drie dagen van verbroedering Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. In 2018 doen ze dat in het Midden-Limburgse Leudal. Het Europees Schutterstreffen is een kleurrijk, bourgondisch feest waar iedereen welkom is.  

1e en 2e prijs bij Kampioenschap Indoor Vendelen:

Bij het Gelders kampioenschap indoor vendelen op 25 maart heeft EMM Groessen een eerste en een tweede prijs behaald: De Junioren Klassiek Superieure B behaalde een tweede prijs en de Senioren Klassiek Superieure A een eerste prijs, Daarmee zijn ze weer zeker van continuering in de klasse A Superieur. Hartelijk Gefeliciteerd!  Voor meer foto’s: klik hier

Herverkiezing John en Jan

Tijdens de Jaarvergadering van 13 maart j.l. zijn John de Lorijn en Jan Stokman herkozen als Voorzitter en Bestuurslid. Ze mogen er weer drie jaar tegen aan. Van Harte Gefeliciteerd en Veel Succes gewenst!

Henk van Kerkhoff zestig jaar lid EMM Groessen

Henk van Kerkhoff (75) is zaterdavond 17 maart gehuldigd voor zijn zestigjarig jubileum bij de drumfanfare van Schutterij EMM Groessen. Hij werd samen met zijn echtgenote Riet zowel vanuit de schutterij als vanuit de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) in de bloemetjes gezet. John de Lorijn had mooie woorden èn een onderscheiding over voor Henk van Kerkhoff. Speciaal voor dit uitzonderlijke jubileum kwam bestuurslid Piet Wouterse (KNMO) vanuit Zeewolde naar Groessen om de jubilaris een bondsonderscheiding op te spelden. Ook hij roemde de inzet van Van Kerkhoff, die zich op zijn vijftiende aanmeldde bij de drumfanfare.Van Kerkhoff ademt muziek, zo liet John de Lorijn in zijn toespraak weten. Hij speelt niet alleen schuiftrombone bij drumfanfare EMM, maar ook bij de plaatselijke muziekvereniging Sint Andries en de Original Liemers Musikanten. Het had nog maar weinig gescheeld of Henk van Kerkhoff was niet bij zijn eigen huldiging geweest. Meteen na het ontvangen van de versierselen in het Schuttersgebouw van EMM haastte hij zich naar de overkant van de weg om in Zaal Gieling aan te sluiten bij het concert van Sint Andries. De gezellige schuttersavond leverde overigens meer jubilarissen op. Onder het toeziend oog van koningspaar Mike en Daniëlle Stokman ontvingen ook Wendy Stokman (25) jaar, Mark Bouwman (25 Jaar), Theo Stinesen (12,5 jaar) en Barry Bloemberg (12,5 jaar) een onderscheiding ter gelegenheid van hun Jubileum. Voor meer foto’s: zie het Foto Album.
Schutterij EMM organiseert ook dit jaar weer de traditionele puzzel-fietstocht op Hemelvaartsdag. Tijdens de fietstocht, die start vanaf het schuttershuis, beantwoordt men vragen aan de hand van voorwerpen of situaties die men onderweg tegenkomt. Halverwege de tocht is er een pauzeplek ingelast en wordt er voor verfrissing gezorgd. Heeft jouw groep uiteindelijk het best gepuzzeld, dan win je een prijs! Na de tocht is er gelegenheid om even gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De puzzel-fietstocht vindt plaats op donderdag 10 mei  a.s. (hemelvaartsdag). Deelnemers kunnen zich vanaf 12.30 tot 13.30 uur aanmelden in “Het Schuttershuis”, aan het Schuttersplein 1 te Groessen (achter garage Bedeaux). Het inschrijfgeld bedraagt: 1 Euro voor volwassenen, kinderen fietsen gratis mee. Het belooft weer een gezellige middag te worden voor jong en oud.
PUZZEL FIETSTOCHT VOOR HET HELE GEZIN BIJ SCHUTTERIJ EMM GROESSEN