Schuttersavond op 28 maart afgelast

In verband met alle Corona voorzorgsmaatregelen en de richtlijnen die het kabinet heeft afgegeven is het niet wenselijk om de Schuttersavond op 28 maart door te laten gaan. Daarom heeft het bestuur besloten om deze af te gelasten Gezien de de huidige onzekerheid kan er nog geen alternatief worden aangegeven.

Afgelasten Concours

Beste Schuttersvrienden en -vriendinnen, U volgt ongetwijfeld ook de corona crisis met de daaruit voortkomende besluiten vanuit de overheid op de voet. De gevolgen daarvan zijn om ons heen duidelijk zichtbaar: scholen sluiten en bejaarden/verzorgingshuizen mogen geen bezoek meer toelaten. Dit zijn pas enkele maatregelen die de laatste dagen zijn getroffen, maar waarvan wij denken dat deze nog verder zullen worden uitgebreid als het aantal zieken en overledenen aan deze ziekte blijft stijgen. Kijkend naar het “heuvel”-grafiekje dat eenieder ongetwijfeld heeft gezien, blijkt dat we nog lang niet over de top zijn aangezien het aantal zieken en overledenen per dag toeneemt. De methode die het kabinet heeft ingezet is een soort vertragingstactiek  /uitsmeer methode, waardoor het voor de medische zorg mogelijk blijft de mensen te helpen. We zijn bang dat het nog wel een tijdje zal duren voordat de zieken-aantallen afnemen en we elkaar weer de hand kunnen schudden en dicht op elkaar een feestje kunnen vieren. Met de wetenschap van nu vrezen we dat het jubileumweekend van onze Schutterij EMM op 15, 16 en 17 mei naar alle waarschijnlijkheid niet door zal kunnen gaan. Naast dat we volgens het advies van de overheid (waarschijnlijk) pas na 6 april weer bijeenkomsten mogen organiseren denken we dat niet iedereen direct warm zal lopen om het organiseren van het weekend voort te zetten. Hierin speelt het gevoel van onzekerheid en angst een grote rol en zullen mensen voorzichtig blijven. Nu al zie je dat grote evenementen tot einde mei zijn afgelast. Na intensief onderling overleg vinden we het vreselijk om deze weloverwogen conclusie te moeten trekken: dat het beter is om het jubileumweekend af te gelasten. We hebben er samen met de commissies heel veel tijd en energie in gestoken, maar uiteindelijk staat gezondheid voorop! Alvast vooruit kijkend hopen we over 2 jaar de draad weer op te kunnen pakken en het schuttersconcours Kringdag de Liemers 2022 te mogen organiseren. Wanneer hierover zaken duidelijk zijn zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. We hadden u graag anders willen berichten, maar gezien de omstandigheden zien wij geen ander besluit dan het afgelasten van het 125-jarige jubileumweekend van Schutterij EMM Groessen. Mensen, heel veel dank voor uw begrip! Blijf gezond! Tot een later moment! Met vriendelijke groet, Het bestuur van Schutterij EMM Groessen
Geachte schuttersvrienden en -vriendinnen, ereleden, leden, dames en heren, jongens en meisjes, Langs deze weg wil ik u allen van harte feliciteren met het mooie 125-jarige jubileum van onze Schutterij. Liever had ik deze woorden vanavond persoonlijk aan u gericht als startschot van ons jubileumweekend. Gezien de wereldwijde pandemie die eenieders gezondheid bedreigt was er geen andere keuze dan het weekend af te gelasten. Gezondheid staat immers voorop. Je zou zeggen dat het jammer is van de grote inspanning die vele vrijwilligers al in de voorbereiding van dit weekend hebben gestopt, maar van uitstel komt geen afstel. Zie het als een kleine pauze, omdat we voornemend zijn over twee jaar de draad weer op te pakken en er dan een nog groter feest van te maken. Dan komen alle voorbereiding van nu toch weer van pas. Ik hoop dan samen met u het glas in de hand te kunnen nemen en bij het uitbrengen van een toast de wens uit te spreken dat de naam van onze Schutterij Eendracht Maakt Macht nog lang hoog in ons vaandel mag staan. Voor nu kan ik alleen maar zeggen: blijf gezond, let op elkaar en drink er dit weekend maar één op! Proost! Met vriendelijke groet, John de Lorijn Voorzitter

Jubileum Boodschap

Geachte schuttersvrienden en -vriendinnen, ereleden, leden, dames en heren, jongens en meisjes,
Het is hartverwarmend om de reacties en felicitaties in ontvangst te mogen nemen ter gelegenheid van ons 125-
jarig jubileum: van de Burgemeester, van collega Schutterijen, van andere verenigingen in ons mooie Dorp,
Koningsparen, zelfs het Europese Koningspaar, de Federatie. Hartelijk dank allemaal!
Zoals uit de vele wensen naar voren komt, hoopt iedereen dat we het over twee jaar met z’n allen echt mogen
vieren. Daar sluiten we ons graag bij aan: daarom: nogmaals hartelijk dank en een goede gezondheid gewenst, zodat we het inderdaad in mei 2022 alsnog met zijn allen kunnen vieren. Met vriendelijke groet, John de Lorijn Voorzitter.

De Activiteiten van de Schutterij voor 2020

vindt U onder de pagina “Activiteiten Schutterij”

Nieuwjaarsconcert en Receptie, 12 januari

Op zondag 12 januari is de Nieuwjaarsreceptie gecombineerd met een Nieuwjaarsconcert. Een geslaagde combintie: het was gezellig druk. Ook zijn de HaFa diploma’s uitgereikt: Hafa - A: Stijn Spaan, Quinten Janssen Bram Thuis Lotte Wilting HaFa - B: Jens Boer Sem Verwijen Bekken diploma: Dani Stokman De foto’s vind je in het Foto Album door hier te klikken.
In het kader van de nieuwe wetgeving op het gebied van Privacy hebben wij als Schutterij EMM Groessen vastgelegd hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Onze Privacy Policy kun je vinden op de pagina Privacy
Privacy Statement Schutterij EMM Groessen
volg ons op Facebook

Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen, Wehl, 31 maart:

Het Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen werd dit jaar georganiseerd door de Schutterij “De Eendracht” uit Wehl. Tijdens dit kampioenschap zijn door onze Vendeliers de volgende prijzen behaald: Junioren Klassiek, Superieure B: Eerste prijs Senioren Klassiek, Superieure A: Eerste prijs Een mooie prestatie! De foto’s van deze dag vind je door hier te klikken.
Koningsdag begon in Duiven helaas met regen. Na de aubade en de Vendelhulde klaarde het tijdens het defile al wat op en gelukkig was het tijdens de serenade en de vendelhulde voor het Kindercomité in Groessen droog. Uiteindelijk toch een geslaagde Koningsdag met gezellige, vrolijke en kleurrijk versierde mensen. De foto’s van deze dag vind je door hier te klikken.

Koningsdag Aubade en Serenade kindercomite, 27 april

Hemelvaarts fietstocht, 30 mei

Kringdag “de Achterhoek”, Lievelde, 2 juni

De Kringdag van de Achterhoek was heerlijk zonnig, maar ook erg warm. Gelukkig mocht er “in zomertenue” worden gelopen en werd er goed gezorgd voor water onderweg. Aan het eind van de dag werd er nog een spectaculaire demonstratie “acrobatisch vendelen”gegeven. Voor de foto’s klik hier. Tijdens dit concours hebben we de volgende prijzen behaald: 1e prijs marcheren: 147 punten, met promotie naar Superieure B klasse 1e prijs defilé (Superieure A klasse): 161 punten 2e prijs bielemannen: Willy van de Crommenacker 1e prijs kruisboog (B-klasse): 167 punten 2e prijs pistool (A-klasse): 168 punten 3 e  prijs geweer (A-klasse): 170 punten 4 e  prijs jeugd schieten 2e prijs vendelen junioren (Superieure A klasse) 17,5 punten 1e prijs vendelen senioren (Superieure A klasse) 18,5 punten
Op Hemelvaartsdag is de gezellige puzzel-fietstocht gehouden. Voor de foto’s klik hier.
Ter gelegenheid van hun 125 jarig bestaan organiseerde Schutterij EMM uit Ooy  de Kringdag van de Liemers. Het concours verliep in een gezelige, ongedwongen, “knusse”sfeer. En gelukkig wachtte de donderbuien tot het concours was afgelopen. Voor de foto’s klik hier. We waren ook zeer succesvol tijdens dit concours. We hebben de volhgende prijzen behaald: 1e prijs marcheren (Ere afdeling): 138 punten 1e prijs defilé (Superieure A klasse): 186 punten 1e prijs bielemannen: Willy van de Crommenacker 1e prijs kruisboog (B-klasse): 176 punten 2e prijs pistool (A-klasse): 157 punten 1e prijs vendelen junioren (Superieure A klasse) 2e prijs vendelen senioren (Superieure A klasse) Wisselbeker korpsschieten, voor het hoogst aantal punten totaal Wisselbeker jeugd vendeliers, voor het hoogst aantal punten in overwaardering

Kringdag “de Liemers”, Ooy,19 mei

Het zomerconcert van de drumfanfare is dit jaar op een speciale lokatie gehouden: bij het fruitbedrijf van de familie Wolters: “de Stokhorst”. Het was nog even spannend met het weer: het heeft de dagen ervoor flink gestormd en het leek verstandig om het concert niet in de boomgaard te houden en uit te wijken naar de sfeervolle oude fruitschuur. Gelukkig bleef het ‘s avonds wel droog zodat toch iedereen kon genieten van een mooi en gezellig zomeravond concert. Ook zijn nog enkele mensen in het zonnetje gezet als dank voor bijzondere prestaties of omdat ze helaas afscheid nemen van de drumfanfare. De foto’s van dit concert vind je door hier te klikken.

(Fr)uit concert Drumfanfare

op de “Stokhorst”, 8 juni

Tijdens de Groessense Kermis is op maandag 16 sept.

Johnny Raasing tot nieuwe koning van EMM Groessen geinstalleerd. De

nieuwe koningin is Renate Godschalk.

Vogelknuppelen voor de Dames: 5e prijs: staart: Marissa Seegers 4e prijs: vleugel: Angela Hermsen 3e prijs: vleugel: Lyn den Balvert 2e prijs: kop: Noelle Bus 1e prijs: romp: Nynke Kemper Gelukskaart schieten: Nieuwe fiets van “Van Ussen Tweewielers” gewonnen door: Marika Zweers Erebogen: 3e prijs, 374 pt. Commenderijstraat, onderwerp: Koningsparen 2e prijs, 390 pt. Helhoek, onderwerp: Koningsschieten 1e prijs, 397,5 pt. Diesfeldt, onderwerp: Nieuwe bestemming kerk De foto’s van de Kermis kun je vinden via het Foto-Album.
Op zondag 16 juni is de Groessense Omdracht gehouden. Naast Schutterij EMM Groessen werd ook deelgenomen door St Andries, KDO, het Herenkoor (tijdens de mis) en In Between. Het was dit jaar de laatste keer dat de Omdracht op deze traditionele manier gehouden wordt. Het is nog niet duidelijk hoe de Omdracht volgend jaar vorm zal worden gegeven. De foto’s van de Omdracht vind je door hier te klikken.

De Groessense Omdracht, 16 juni

Verder zijn de volgende prijzen gewonnen: