Europees Schutterstreffen Leudal 2018 17, 18 en 19 augustus Drie dagen van verbroedering Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. In 2018 doen ze dat in het Midden-Limburgse Leudal. Het Europees Schutterstreffen is een kleurrijk, bourgondisch feest waar iedereen welkom is.  

1e en 2e prijs bij Kampioenschap Indoor Vendelen:

Bij het Gelders kampioenschap indoor vendelen op 25 maart heeft EMM Groessen een eerste en een tweede prijs behaald: De Junioren Klassiek Superieure B behaalde een tweede prijs en de Senioren Klassiek Superieure A een eerste prijs, Daarmee zijn ze weer zeker van continuering in de klasse A Superieur. Hartelijk Gefeliciteerd!  Voor meer foto’s: klik hier

Henk van Kerkhoff zestig jaar lid EMM Groessen

Henk van Kerkhoff (75) is zaterdavond 17 maart gehuldigd voor zijn zestigjarig jubileum bij de drumfanfare van Schutterij EMM Groessen. Hij werd samen met zijn echtgenote Riet zowel vanuit de schutterij als vanuit de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) in de bloemetjes gezet. John de Lorijn had mooie woorden èn een onderscheiding over voor Henk van Kerkhoff. Speciaal voor dit uitzonderlijke jubileum kwam bestuurslid Piet Wouterse (KNMO) vanuit Zeewolde naar Groessen om de jubilaris een bondsonderscheiding op te spelden. Ook hij roemde de inzet van Van Kerkhoff, die zich op zijn vijftiende aanmeldde bij de drumfanfare.Van Kerkhoff ademt muziek, zo liet John de Lorijn in zijn toespraak weten. Hij speelt niet alleen schuiftrombone bij drumfanfare EMM, maar ook bij de plaatselijke muziekvereniging Sint Andries en de Original Liemers Musikanten. Het had nog maar weinig gescheeld of Henk van Kerkhoff was niet bij zijn eigen huldiging geweest. Meteen na het ontvangen van de versierselen in het Schuttersgebouw van EMM haastte hij zich naar de overkant van de weg om in Zaal Gieling aan te sluiten bij het concert van Sint Andries. De gezellige schuttersavond leverde overigens meer jubilarissen op. Onder het toeziend oog van koningspaar Mike en Daniëlle Stokman ontvingen ook Wendy Stokman (25) jaar, Mark Bouwman (25 Jaar), Theo Stinesen (12,5 jaar) en Barry Bloemberg (12,5 jaar) een onderscheiding ter gelegenheid van hun Jubileum. Voor meer foto’s: zie het Foto Album.
Gezellige Fietstocht op Hemelvaart
Op Hemelvaart (10 mei) hebben meer dan 100 fietsers genoten van de geslaagde puzzel- fietstocht van Schutterij EMM Groessen. En na afloop werd er nog gezellig nagepraat en gediscussieerd over de mogelijke oplossingen in het Schuttershuis. Voor meer Foto’s, klik hier.
In het kader van de nieuwe wetgeving op het gebied van Privacy hebben wij als Schutterij EMM Groessen vastgelegd hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Onze Privacy Policy kun je vinden op de pagina Privacy
Privacy Statement Schutterij EMM Groessen
Kringdag De Liemers in Giesbeek
Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Schutterij EMM Giesbeek werd de Kringdag van De Liemers dit jaar in Giesbeek gehouden. Op deze gezellige, zonnige dag hebben we als Schutterij EMM Groessen de volgende prijzen behaald: Marcheren: 2 e  prijs Defileren:  1 e  prijs Junioren vendelen: 1 e  prijs Bij de Schietwedstrijden hebben onze schutters de volgende resultaten behaald: Korps schieten senioren luchtgeweer: 3 e  prijs, Korps schieten senioren luchtpistool: 3 e  prijs, Korps schieten senioren kruisboog: 1 e  prijs, Jeugd luchtgeweer: 2 e  prijs, Koningin: 3 e  prijs Rechter vleugel En bij de Bieleman westrijden was het resultaat: Peter Steenkamp: 1 e  prijs Jary Stokman: 3 e  prijs Van Harte Gefeliciteerd allemaal !! Voor de foto’s: klik hier
Deelname Groessense Omdracht door Schutterij EMM Groessen
volg ons op Facebook
27 mei werd de jaarlijkse Groessense Omdracht gehouden, gebaseerd op eeuwenlange traditie. Schutterij EMM Groessen nam deel aan deze processie en zorgde onder andere,samen met KDO en St. Andries en het koor In Between voor de muzikale begeleiding. Voor de foto’s, klik hier.
DAS Groessen op 24 juni 2018
DAS Groessen, een manifestatie waarop heel Groessen zich presenteerde. Meer dan 80 deelnemers toonden wat ze in hun mars hebben met optredens, demonstraties, kraampjes en activiteiten voor de bezoekers. De opening werd op traditionele wijze verzorgd door de Schutterij door het doorhakken van een barricade. De drumfanfare van Schutterij EMM trad twee keer op het podium op en de hele dag werd er door de bezoekers enthousiast gebruik gemaakt van de mogelijkheid om kennis te maken met vendelen, schieten, marcheren, barricades hakken en muziek maken. Op het eind van de dag konden de nieuwe DAS-Groessen-jeugd-Koning, de DAS-Groessen-Koningin en de DAS-Groessen-Koning gehuldigd worden. Het was een geslaagde, druk bezochte en gezellige dag. Voor de foto’s, klik hier.